راهنمای انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب

راهنمای انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب

سیستم تهویه مطبوع به سیستمی اشاره دارد که با استفاده از آن میتوان هوا را تهویه کرده و از این طریق احساس راحتی بیشتر در محیط ایجاد کرد. این سیستم‌ها در محیط‌های مختلفی همچون منازل مسکونی، ادارات، مراکز تجاری، صنعتی و غیره قابل استفاده هستند. برای انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب برای هر محیطی، باید با انواع آنها آشنایی داشته تا بتوان بهترین نوع آن را انتخاب کرد. اما بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع کدام هستند و هر یک برای چه فضایی مناسب‌تر می‌باشند؟ در ادامه مطلب به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

هدف استفاده از سیستم‌های تهویه مطبوع

استفاده از سیستم تهویه مطبوع اهمیت بالایی دارند. معمولا سیستم تهویه مطبوع را بنا به اهداف زیر مورد استفاده قرار می‌دهند:

  • ایجاد هوای سالم و تمیز در محیط
  • کنترل سرعت وزش هوا و تصفیه آن
  • کنترل رطوبت به وسیله خشک کردن و رطوبت دهی
  • کنترل دمای محیط به وسیله ایجاد گرمایش یا سرمایش
  • فیلتر کردن هوا و ایزوله کردن آن در محیط‌های درمانی و پزشکی

موارد مهم برای انتخاب سیستم تهویه مطبوع

با توجه به اینکه سیستم‌های تهویه مطبوع از تنوع زیادی برخوردار هستند، همواره بسیاری از افراد در انتخاب مناسبترین سیستم مشکل دارند. برای همین است که گفته می‌شود برای انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب، باید به فاکتورهای زیادی توجه کرد. برای مثال توجه به شرایط آب و هوایی، کاربری محیط مورد نظر (مسکونی، اداری تجاری، صنعتی)، میزان مصرف برق سیستم، شرایط و امکانات مورد نیاز برای اجرای سیستم و همچنین قیمت سیستم تهویه مطبوع از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. با توجه به این موارد میتوان در انتخاب سیستم تهویه مطبوع بهتر عمل کرده و از مناسبترین سیستم برای محیط مورد نظر خود استفاده کرد.

انواع سیستم‌های تهویه مطبوع کدامند؟

 

انواع سیستم‌های تهویه مطبوع کدامند؟

 

در کشور ایران، سیستم‌های تهویه مطبوع انواع مختلفی دارند که میتوان از میان آنها یکی از سیستم‌ها را انتخاب کرد. در اینجا به این سیستم‌ها اشاره کوتاهی می‌کنیم و در بخش‌های بعدی به بررسی هر یک از آنها می‌پردازیم.

  • داکت اسپلیت
  • چیلر تراکمی یا مینی چیلر
  • اسپلیت یا کولر گازی
  • فن کویل
  • کولر آبی
  • فن کویل
  • هواساز

بررسی دستگاه داکت اسپلیت

اولین دستگاهی که به آن می‌پردازیم، داکت اسپلیت است. این دستگاه در واقع همان اسپلیت کانالی است و برای ایجاد سرمایش یا گرمایش در محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. داکت اسپلیت‌ها در ظرفیت‌های مختلفی از 18000 تا 60000 بی‌تی‌یو عرضه می‌شوند و روند کارشان مشابه با اسپلیت‌ها می‌باشد. تنها تفاوت این سیستم‌ها در این است که داکت اسپلیت‌ها به طور همزمان چند بخش از یک فضا را خنک می‌کنند. اما اسپلیت‌ها تنها مختص به یک اتاق یا فضا هستند. برای ایجاد گرمایش توسط داکت اسپلیت، از کویل آب گرم که از گرمایش پکیج یا موتورخانه تغذیه می‌شود، استفاده می‌کنند.

هنگام انتخاب داکت اسپلیت باید به چند مورد توجه داشت. مصرف برق بالا و هزینه‌های ناشی از آن، نیاز به کانال کشی در فضا و نیاز به تامین برق مناسب از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود. همچنین باید داکت اسپلیت را در ظرفیت مناسب تهیه کرد که برای انتخاب ظرفیت میتوانید از فروشندگان سیستم کمک بگیرید.

دستگاه‌های چیلر تراکمی و مینی چیلر

 

دستگاه‌های چیلر تراکمی و مینی چیلر

 

یکی دیگر از انواع سیستم‌های تهویه مطبوع، چیلرها و مینی چیلرها هستند. این دستگاه‌ها انواع و کاربردهای گوناگونی در صنعت و تهویه مطبوع دارند و مهمترین کاربردشان همان سیستم تهویه مطبوع است. چیلرها نیز همچون داکت اسپلیت‌ها در ظرفیت‌های مختلفی تولید می‌شوند که برای انتخاب ظرفیت مناسب باید از کارشناسان سوال پرسیده شود. این دستگاه‌ها از نظر عملکردی به دو نوع تراکمی و جذبی تقسیم می‌شوند که نوع تراکمی چیلرها از کاربرد بیشتری برخوردار است. چیلرهای تراکمی از جهت نوع کندانسور به دو دسته آب خنک و هوا خنک تقسیم می‌شوند. نوع آب خنک این چیلرها از راندمان بیشتری برخوردار است و قیمت تمام شده اولیه آن پایینتر و مقرون به صرفه‌تر از نوع هوا خنک می‌باشد. با این حال باید توجه کرد که چیلرهای آبی برای مناطق شرجی که میزان رطوبت در آنها زیاد است (بالای 50 درصد)، مناسب نمی‌باشد.

در رابطه با مینی چیلرها هم باید اشاره کرد که این دستگاه‌ها در واقع همان چیلر هستند که در ابعاد کوچکتری مورد تولید قرار می‌گیرند. ابعاد کوچک این دستگاه‌ها باعث شده تا برای یک واحد به صورت اختصاصی به کار برده شوند. در رابطه با مینی چیلرها نیز باید به مواردی چون محل نصب کندانسور اشاره کرد. کندانسور مینی چیلر باید در تراس یا پشت بام نصب شود. برای همین باید از وجود فضای کافی برای این کار مطمئن باشید.

 بررسی کولرهای گازی یا همان اسپلیت

اسپلیت یا کولر گازی، نوع دیگری از سیستم تهویه مطبوع است که به دلیل استقلال واحد، هزینه خرید اولیه مناسب، نصب و اجرای راحت مورد توجه افراد زیادی قرار دارد. این دستگاه‌ها به دلیل قابلیت خنک سازی و کاهش رطوبت، برای محیط‌هایی با اقلیم گرم و مرطوب مناسب می‌باشند. با این حال نقطه ضعف اسپلیت‌ها این است که از مصرف برق بالایی برخوردار می‌باشند. همچنین از آنجایی که رطوبت هوا با استفاده از آنها کاهش پیدا می‌کند، برای محیط‌هایی که از اقلیم معتدل و خشکی برخوردار هستند مناسب نمی‌باشند. علاوه بر این، اسپلیت‌ها اغلب برای ساختمان‌های کوچک استفاده می‌شوند و برای پروژه‌های بزرگ و لوکس مناسب نیستند. از این رو باید به موارد اشاره شده یعنی میزان رطوبت محیط و همچنین متراژ فضا توجه داشته باشید تا بعدا در استفاده از اسپلیت دچار مشکل نشوید.

بررسی کولرهای آبی

یکی از تجهیزات خنک کننده قدیمی که در میان مردم به خوبی شناخته شده است، کولر آبی می‌باشد. این کولرها با روش سرمایش تبخیری به تهویه هوای محیط، افزایش رطوبت و همچنین مهمتر از همه خنک سازی آن می‌پردازند. کولرهای آبی به دلیل افزایش رطوبت محیط، بیشتر برای مناطق گرم و خشک استفاده می‌شوند و برای مناطق شرجی با رطوبت بالای 40 درصد ایده آل نمی‌باشند. از مزایای کولرهای آبی میتوان به مصرف برق پایین و نصب و سرویس آسان اشاره کرد. بنابراین اگر به دنبال سیستم سرمایشی هستید، می‌توانید با توجه به موارد اشاره شده این کولرها را نیز در نظر داشته باشید.

دستگاه فن کویل و ویژگی های آن

 

دستگاه فن کویل و ویژگی های آن

 

فن کویل از کویل حاوی آب گرم یا آب سرد به همراه الکتروموتور، سینی تقطیر و فن تشکیل می‌شود. این دستگاه‌ها از نظر محل نصب به انواع مختلفی چون سقفی، دیواری، زمینی، کاستی و کانالی تقسیم می‌شوند. افراد میتوانند بر اساس شرایط محیط یکی از این فن کویل‌ها را در نظر بگیرند و به صورت روکار یا توکار اجرا نمایند.

توجه به راندمان مصرف انرژی و انتخاب سیستم تهویه مطبوع بهینه

برای انتخاب بهترین سیستم تهویه مطبوع، باید سعی کنید به سراغ دستگاهی بروید که از هزینه مصرف آب، برق و یا گاز پایینی برخوردار باشد. البته عوامل مختلفی در میزان مصرف انرژی سیستم تاثیرگذار هستند. برای مثال نوع منبع سوخت (برق یا گاز)، نوع تکنولوژی به کار رفته در دستگاه مانند موتورهای اینورتر و همچنین نحوه اتصال دستگاه‌های تولید کننده به توزیع کننده در این قضیه نقش دارد. برای مثال از میان سیستم‌های تهویه مطبوع اشاره شده، چیلرهای مجهز به الکتروموتورهای اینورتر می‌توانند مصرف برق را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

قیمت سیستم تهویه مطبوع چقدر است؟

با توجه به اینکه سیستم‌های تهویه مطبوع از تنوع زیادی برخوردار هستند، باید اشاره کرد که قیمت سیستم تهویه مطبوع بستگی به نوع دستگاه انتخابی دارد. همچنین هر یک از دستگاه‌های انتخابی، بسته به ظرفیت، برند و عوامل دیگر، از قیمت متفاوتی برخوردار می‌باشند. برای همین جهت اطلاع از قیمت سیستم تهویه مطبوع خانگی یا صنعتی، بهتر است با مراکز فروش معتبر این سیستم‌ها تماس بگیرید و در این رابطه از آنها سوال نمایید.

برای خرید تهویه مطبوع می توانید با شرکت سرما پویش تماس بگیرید.

جمع بندی

در این مطلب با مهمترین سیستم‌های تهویه مطبوع آشنا شدیم. همانطور که ملاحظه کردید، این سیستم‌ها انواع مختلفی دارند که از مهمترینشان میتوان به داکت اسپلیت، اسپلیت یا کولر گازی، چیلرهای تراکمی و مینی چیلر، کولر آبی، فن کویل و هواساز اشاره کرد. برای انتخاب از میان این سیستم‌ها باید به مواردی چون شرایط آب و هوایی، کاربری محیط مورد نظر (مسکونی، اداری تجاری، صنعتی)، میزان مصرف برق سیستم، شرایط و امکانات مورد نیاز برای اجرای سیستم و همچنین قیمت سیستم تهویه مطبوع توجه داشته باشید.

جدید ترین مقالات

تشخیص چیلر اصلی از تقلبی

تشخیص چیلر اصلی از تقلبی

چیلر از جمله دستگاه‌های تهویه مطبوع است که در مکان‌های مختلفی نظیر ساختمان‌های مسکونی و اداری، مجتمع‌های تجاری، بیمارستان‌ها، کارگاه‌ها و غیره مورد استفاده قرار

توضیحات بیشتر »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *