روش‌ های افزایش راندمان چیلر

روش‌های افزایش راندمان چیلر

افزایش راندمان چیلر با توجه به هزینه‌های بالای انرژی‌های مصرفی، اهمیت زیادی برای کاربران دارد. برای افزایش راندمان این دستگاه‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی روش‌های افزایش راندمان چیلر بپردازیم و با 7 راهکار موثر در این زمینه آشنا شویم.

چگونه راندمان چیلر را افزایش دهیم؟

برای افزایش راندمان چیلر به این موارد توجه داشته باشید:

انتخاب محل مناسب برای نصب

یکی از مواردی که برخی افراد به آن بی‌توجه هستند، محل نصب دستگاه است. در صورتی که محل خوب و مناسبی جهت نصب چیلر در نظر گرفته شود، به بهبود راندمان و کارایی دستگاه کمک زیادی می‌شود. معمولا تکنسین‌ها و نصاب‌های حرفه‌ای بهترین مکان در ساختمان را برای نصب و استقرار چیلر در نظر می‌گیرند. نصب چیلر با توجه به نوع آن ممکن است متفاوت باشد. برای مثال بهترین مکان برای نصب چیلر تراکمی، پشت بام است. در این فضا دستگاه به هوای آزاد دسترسی داشته و به گردش مناسب هوا کمک می‌شود.

نگهداری صحیح از لوله‌ها

عملکرد چیلر به طور مستقیم به قابلیت انتقال حرارت آن بستگی دارد و این موضوع با تمیزی لوله‌های کندانسور و اواپراتور چیلر ارتباط مستقیم دارد. از آنجایی هم که چیلرهای بزرگ دارای لوله‌های زیادی در بخش مبدل حرارتی هستند، نگهداری صحیح لوله‌ها و توجه به تمیزی آنها بسیار مهم بوده و در کارایی دستگاه نقش دارد. در صورتی که بخش زیادی از لوله‌ها دچار رسوب، جلبک و غیره شود، کارایی چیلر تحت تاثیر قرار می‌گیرد. از این رو با نگهداری صحیح از لوله‌ها میتوان به حفظ کارایی و راندمان چیلر کمک کرد.

کنترل سختی آب

کنترل سختی آب و خوردگی‌های ناشی از آن نقش موثری در راندمان دستگاه دارد. آب سخت با رسوبات زیاد میتواند لوله‌ها را مسدود کرده و مانع از عبور راحت آنها شود. همین امر هم در کارایی و راندمان دستگاه تاثیر منفی می‌گذارد. برای همین تمام لوله‌های دستگاه را به طور دوره‌ای بازدید کرده و در صورت نیاز به رسوب‌زدایی آنها بپردازید.

عایق‌کاری لوله‌ها و کانال‌ها

عایق‌کاری لوله‌ها و کانال‌ها

یکی دیگر از روش‌های افزایش راندمان چیلر، عایق‌کاری است. عایق‌کاری تنها مختص به لوله‌های رفت و برگشتی آب نبوده و بخش‌های دیگر همچون کانال‌ها و لوله‌های حاوی مبرد را نیز میتوان عایق کرد. با عایق‌کاری اصولی و استاندارد میتوان به افزایش بازدهی و راندمان چیلر کمک کرده و هزینه‌های مربوط به مصرف انرژی و همچنین هزینه‌های ناشی از تعمیرات لوله‌ها را کاهش داد.

رفع نشتی‌های احتمالی

نشتی در هر دستگاهی سبب کاهش راندمان و عملکرد آن می‌شود. در صورتی هم که به این موضوع اهمیتی داده نشده و برای رفع نشتی‌ها به موقع اقدام نشود، دستگاه به تدریج از کار می‌افتد. زمانی که دستگاه چیلر دچار نشتی گاز مبرد شود، راندمان و کارایی آن کاهش زیادی پیدا می‌کند. چرا که در این شرایط کمپرسور دستگاه برای جبران کمبود گاز و افت فشار، باید به طور مداوم و با حداکثر انرژی خود کار کند. همین امر هم موجب افزایش مصرف برق و استهلاک بیشتر کمپرسور می‌شود. از این رو در سرویس‌های دوره‌ای باید به میزان گاز مبرد و نشتی‌های احتمالی توجه کرده تا به راندمان و کارایی بیشتر دستگاه کمک شود.

استفاده از سیستم فری کولینگ

با استفاده از تکنولوژی‌های نوین نظیر سیستم فری کولینگ میتوان به افزایش بهره‌وری و راندمان چیلر کمک کرد. در چیلرهای هوا خنک مجهز به سیستم فری کولینگ، امکان سرمایش با استفاده از هوای سرد خارج از ساختمان در پاییز و زمستان و بدون نیاز به عملکرد سیکل تبرید تراکمی چیلر و استفاده از کمپرسور وجود دارد. در این حالت با خاموش کردن کمپرسور، مصرف انرژی به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کرده و به افزایش راندمان دستگاه کمک می‌شود.

سرویس دوره‌ای و منظم چیلر

از دیگر روش‌های افزایش راندمان چیلر باید به سرویس‌های دوره‌ای اشاره کرد. در صورتی که سرویس دوره‌ای به هر دلیلی جدی گرفته نشود، به مرور زمان راندمان سیستم تهویه مطبوع کاهش پیدا می‌کند. حتی ممکن است در پی عدم سرویس به موقع، دستگاه از کار افتاده و خسارت زیادی را به کاربر تحمیل کند. در سرویس‌های دوره‌ای چیلر باید به میزان مبرد موجود در مدار و کنترل نشتی‌های احتمالی، شستشوی کویل‌ها، وضعیت پمپ‌ها، وضعیت فیلتر، عملکرد فنی کمپرسور و اواپراتور توجه شود.

نقش شرکت سازنده در افزایش راندمان چیلر

نقش شرکت سازنده در افزایش راندمان چیلر

راندمان چیلر تنها به زمان استفاده از آن مربوط نبوده و شرکت سازنده هم میتواند با توجه به مواردی راندمان این دستگاه‌ها را افزایش دهد. از جمله:

نوع کندانسور و تاثیر آن بر روی راندمان چیلر

کندانسور به دو صورت هوایی و آبی، گرمای سیستم را دفع می‌کند. در کندانسور هوایی یا هوا خنک، حرارت به وسیله فن‌ها منتقل می‌شود. اما در نوع آب خنک یا آبی، گرما از طریق برج خنک‌کننده و به وسیله آب دفع می‌شود. مصرف انرژی در چیلرهای آب خنک نسبت به چیلرهای هوا خنک کمتر است. همچنین ضریب انتقال حرارت آنها به مراتب بیشتر است. برای همین راندمان چیلرهای آب خنک از چیلرهای هوا خنک بیشتر بوده و بهتر است در زمان خرید چیلر به آن توجه شود.

طرح کندانسور و اواپراتور و تاثیر آن بر روی راندمان چیلر

طرح و مدل کندانسور و اواپراتور میتواند تاثیر چشمگیری بر روی افزایش راندمان چیلر داشته باشد. با جایگزین کردن کندانسور مایکروچنل با کندانسورهای رایج فین تیوب و یا جایگزین کردن اواپراتور 3 پاس با اواپراتور 2 پاس میتوان به افزایش راندمان چیلر کمک کرد. همچنین استفاده از اواپراتورهای نوع مستغرق به جای اواپراتورهای معمولی یا استفاده از اواپراتورهای دارای کویل شیار داخلی موجب افزایش راندمان چیلر می‌شود.

اینورتر و تاثیر آن بر روی راندمان چیلر

از آنجایی که چیلرها معمولا در حالت کم بار یا نیمه بار کار می‌کنند، بهتر است از کمپرسورهای دور متغیر در آنها استفاده شود. در این شرایط دستگاه متناسب با بار اعمال شده انرژی مصرف کرده و موجب افزایش راندمان آن می‌شود.

جمع بندی

در این مطلب با روش‌های افزایش راندمان چیلر آشنا شدیم و به تاثیر قطعات بر روی کارایی و راندمان این دستگاه‌ها پی بردیم. در خصوص روش‌های افزایش راندمان چیلر باید به استقرار دستگاه در مکان مناسب، نگهداری صحیح از لوله‌ها، کنترل سختی آب، عایق‌کاری لوله‌ها، رفع نشتی‌های احتمالی، استفاده از سیستم فری کولینگ و سرویس‌ دوره‌ای و منظم دستگاه اشاره کرد. برای سرویس چیلر و سایر دستگاه‌های تهویه مطبوع میتوانید از متخصصان شرکت سرما پویش کمک بگیرید.

جدید ترین مقالات

تشخیص چیلر اصلی از تقلبی

تشخیص چیلر اصلی از تقلبی

چیلر از جمله دستگاه‌های تهویه مطبوع است که در مکان‌های مختلفی نظیر ساختمان‌های مسکونی و اداری، مجتمع‌های تجاری، بیمارستان‌ها، کارگاه‌ها و غیره مورد استفاده قرار

توضیحات بیشتر »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *